چگونه کابین آسانسور بخریم

برای خرید کابین آسانسور ابتدا باید از ظرفیت ، نوع آسانسور ،کاربری ساختمان ، سبک معماری ساختمان خود مطلع باشید و برای نصب و اجرای آسانسور خود باید یک شرکت آسانسوری انتخاب کنید در اینجا قصد داریم نکات مهم جهت انتخاب یک کابین اسانسور خوب برای شما توضیح بدیم

آنچه در این مقاله می‌خوانید...

  • آسانسور کششی

آسانسور کششی از موتور سیم بکسل و کادر وزنه تشکیل شده و به وسیله سیستم محرکه یا موتور آسانسور به حرکت در می آید. آسانسور کششی در اثر اصطکاکی که بین سیم بکسل و شیار فلکه کشش بوجود می آید، حرکت می کند.

طراحی آسانسورهای مدل کششی به گونه ای است که در سرعت‌های مختلفی ساخته می‌شوند. عمده سرعت آنها در یک متر بر ثانیه است.

مزایای آسانسور کششی:

سرعت بیشتر نسبت به سیستم هیدرولیکی

سادگی سیستم فرمان آسانسورهای کششی

نصب راحت آسانسور کششی

مصرف انرژی کمتر نسبت به سیستم هیدرولیکی

 

معایب آسانسور کششی:

هزینه نصب بیشتر از سیستم هیدرولیکی

اتلاف فضا در طراحی چاهک

چالش تخلیه سریع در مواقع اضطراری و نیازمند بودن به کارشناس در این مواقع

آسانسورهایی هستند که از یک پیستون که درون یک سیلندر حرکت می‌کند، تغذیه می‌کنند یک موتور الکتریکی، روغن هیدرولیک را برای حرکت پیستون، به داخل سیلندر پمپ می‌کند. در نهایت، این پیستون، کابین آسانسور را بلند کرده و آن را به حرکت می‌اندازد.

دو عامل مهم، ارتفاع بالا رفتن آن‌ها را محدود می‌کند:

عامل اول مربوط به مصرف بالای انرژی این دستگاه‌ها می‌شود. همان‌طور که اشاره شد، آسانسور هیدرولیک برای بالا بردن کابین در طول طبقات، به انرژی زیادی احتیاج دارد.

بنابراین هرچقدر که ارتفاع یک ساختمان بالاتر باشد (تعداد طبقات آن بیشتر باشد) انرژی مصرفی آسانسور برای حرکت در طول این طبقه‌ها هم بالاتر می‌رود.

عامل دوم هم به حداکثر سرعت حرکت آسانسور هیدرولیک مربوط می‌شود.

این دستگاه در بهترین وضعیت خود، با سرعت 60 متر در دقیقه بالا می‌رود. به همین دلیل، گزینه مناسبی برای ساختمان‌های بلند محسوب نمی‌شود.

با در نظر گرفتن این دو عامل، به این نتیجه می‌رسیم که آسانسور هیدرولیک برای ساختمان‌هایی با حداکثر 6 طبقه (در موارد نادر، ممکن است به 8 طبقه هم برسد) مناسب است.

مزایای آسانسورهای هیدرولیکی چیست

این آسانسورها به اتاق ماشین سربار نیازی ندارند.

ابعاد بالابر آسانسور به حداقل می‌رسد.

بارهای آسانور روی دیوارهای باربر توزیع می‌شوند.

اتاق‌های ماشین می‌توانند در راه دور قرار داده شوند.

مصرف انرژی بسیار کم در هنگام پایین آمدن

حرکت آرام و بی سر و صدا

معایب آسانسورهای هیدرولیکی چیست؟

یک اتاق دستگاه، برای واحد پمپ و سایر اجزای کنترل مورد نیاز است.

سطح نویز این آسانسور به دلیل وجود پمپ و هیدرولیک، بیشتر از آسانسور کششی است.

کیفیت سواری آن نسبت به سایر انواع آسانسور کمتر است.

نگرانی‌های زیست محیطی به دلیل امکان نشت روغن

همان‌طور که در قسمت‌های قبل هم اشاره شد، مهم‌ترین عیب آسانسور هیدرولیکی، ارتفاع بالا رفتن محدود آن است.

مساحت کابین آسانسور، بر مقدار ظرفیت آن اثرگذار است. بر همین اساس باید گفت که طراحی آسانسور بر اساس طراحی ظرفیت کابین آسانسور صورت می گیرد. در واقع طراح میبایست از حداکثر فضای چاه آسانسور برای طراحی بزرگترین کابینی که می توان بر اساس محاسبات آنالیز ترافیک آسانسور انجام داد،استفاده نماید

میتوانید طراحی کابین آسانسور خود به ما بسپارید

بر اساس ابعاد چاه خود میتوانید ظرفیت نسبی کابین آسانسور خود را مشخص کنید

از ساختمان، نوع مناسب و ظرفیت کابین آسانسور را انتخاب می کردند. بنابراین هنگام ساخت ساختمان ملزم بودند چاه آسانسور را بر اساس نقشه ای که دفتر فنی شرکت آسانسور در اختیارشان قرار می داد، آماده کنند. در حقیقت چاه آسانسور با توجه به ابعاد و مشخصات آسانسور شرکت فروشنده، طراحی و ساخته می شد. از این رو مشکلاتی که موجب تخریب یا تغییرات باشد وجود نداشت. همچنین با توجه به این که نقشه بتون ریزی و قالب گذاری سقف چاه و آهن کشی آسانسور از ابتدا در اختیار خریدار آسانسور قرار می گرفت، کلیه امور آرماتوربندی، قالب گذاری و بتون ریزی سقف چاه آسانسور بر اساس نقشه انجام می شد.

اما امروزه اگر چه مهندسین معمار بر اساس استانداردهای آسانسور، محل و ابعاد چاه های آسانسور را انتخاب می کنند اما با توجه به افزایش نرخ زمین، برخی از مالکین و سازندگان ساختمان جهت استفاده از بیشترین فضا، اقدام به کاهش فضای مربوط به آسانسور می کنند. این موضوع برای فروشندگان و به خصوص نصابان آسانسور مشکلاتی را به همراه دارد. تولیدکنندگان آسانسور ناگزیر هستند خود را با شرایط وفق داده و بر

اساس ابعادِ و ظرفیت کابین آسانسور درخواستی و شرایط خاص، اقدام به طراحی و تولید قسمت های مختلف آسانسور نمایند که با توجه به تغییرات زیاد، احتمال وقوع مشکلاتی در زمان نصب و مونتاژ قطعاتی همچون درب آسانسور، ریل راهنمای آسانسور، براکت آسانسور، وزنه تعادل آسانسور و… وجود خواهد داشت که موجب کاهش سرعت و یا توقف کامل کار می شود.

آسانسور ها بر اساس نوع کاربری ویژگی های متفاوتی دارند مثلا آسانسور های بیمارستانی باید ابعادی متناسب برای جا به جایی تخت بیمارستانی داشته باشند و نور در این کابین ها باید به صورت مخفی کار شود و نه به صورت مستقیم چون باعث اذیت چشم بیمارانی که روی تخت هستند می شود.

در  خرید کابین آسانسور باید نوع کاربری ساختمان و میزان ترافیک کابین رو در نظر داشته باشد

انواع آسانسور

آسانسور آتش نشان

آسانسور ضد حریق

آسانسور بیمارستانی

آسانسور با استانداردIP  های مختلف

آسانسور باری، خودرو بر

آسانسور خانگی

آسانسور غذا بر

و…

 

برای این که ساختمانی با سبک معماری یکپارچه داشته باشید باید کابین آسانسور انتخابی شما متناسب با سبک معماری داخلی ساختمان طراحی گردد . معماران ساختمانی به دلیل پیچیدگی زیاد و اطلاع نداشتن از استاندارد های آسانسور قادر به طراحی داخلی کابین آسانسور نیستند.

جنرال کابین با دارا بودن تیم طراحی درکوراسیون داخلی کابین آسانسور به طور اختصاصی برای ساختمان شما به طراحی کابین آسانسور پرداخته همچین میتوانید با دانلود کاتالوگ جنرال کابین از طرح های مطنوع متناسب برای هر سبک معماری بهره مند شوید

امروزه با زیاد شدن آپارتمان و برج ها نسبت به گذشته شرکت های معتبر زیادی در زمینه آسانسور سازی و نصب و تعمیر آن در حال فعالیت هستند. البته مدل های مختلفی وجود دارند که از نظر طراحی شکل ظاهری، ظرفیت و … با یکدیگر تفاوت دارند. مهمترین فاکتوری که باید در انتخاب یک شرکت تولید و خدمات آسانسور در نظر گرفت این است که مجوز و پروانه عضویت در سندیکای و مجوز طراحی و مونتاژ را داشته باشد. این شرکت ها موظف هستند تا مقررات و ایمنی را در تولید رعایت کرده و به بهترین شکل با رعایت تمامی استاندارد ها به دست مصرف کننده برسانند.

برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام جنرال کابین عضو شوید.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

5/5
سبد خرید