زمان مطالعه : 18 دقیقه

بلندترین ساختمان های دنیا؛ قله‌های ساخته شده توسط بشر

یکی از تمایلات غریضی انسان این است که بتواند رکوردهای خود را جابه‌جا کند و در مرور زمان پیشرفت کند. مسئله ارتفاع در ساخت و ساز نیز از این قاعده جدا نیست و همواره مهندسان و معماران سعی دارند تا رکورد بلندترین ساختمان های دنیا را جابه‌جا کنند. این رکورد تا مدت‌ها در دستان ساختمان امپایر استیت در آمریکا بود؛ اما همان تمایلات بشر سبب شده است تا امروزه این ساختمان در رده 43 در میان بلندترین ساختمان‌های جهان قرار بگیرد. با توجه به پیشرفت‌هایی که در معماری و ساخت و ساز‌ صورت گرفت، در سال 2010 برج خلیفه در دبی با ارتفاع 828 متر ساخته شد. این برج کشور امارات متحده عربی به یکی از مناطق گردشگری جهان تبدیل کرده است. اگر قصد دارید با بلندترین ساختمان‌های دنیا آَشنا شوید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

بلندترین برج های جهان

معرفی برخی از بلند‌ترین ساختمان دنیا

با توجه به اینکه داشتن بلندترین برج دنیا برای یک کشور، می‌تواند تاثیر مثبتی بر روی اقتصاد گردشگری داشته باشد، در سالیان اخیر دولت‌ها سعی کردند تا اقدام به ساخت و ساز کنند. هر کشوری به ویژه کشورهای آسیای شرقی و خاورمیانه سعی داشتند تا در میان کشورهایی قرار بگیرند که نامشان در میان دارندگان بلندترین ساختمان های دنیا به چشم می‌خورد. رقابت در سالیان اخیر بسیار داغ بوده است تا به امروز یک برنده داریم و آن هم امارات متحده عربی است. ادامه این بخش را برای آشنایی با بلندترین ساختمان‌های دنیا از دست ندهید.

بلندترین ساختمانهای جهان

برج خلیفه و آسانسور با سرعت بالای آن

برج خلیفه، بلندترین برج دنیا است که با ارتفاع 828 به عنوان بلندترین آسمان‌ خراش دنیا شناخته می‎شود. این برج که با رقمی حدود چهار میلیون دلار ساخته شد، 163 طبقه دارد. حال برای اینکه گردشگران بتوانند از این طبقات دیدن کنند، نیاز دارند تا با یک آسانسور سرعت بالا به این طبقات بروند؛ بنابراین داشتن آسانسور مناسب اهمیت زیادی در این برج‌ها دارد.

برج خلیفه معماری بسیاری زیبایی دارد که از بالا به شکل Y دیده می‌شود؛ به عبارت دیگر هر چه ارتفاع در این برج بیشتر شود، سطح مقطع کاهش پیدا می‌کند. این طرح مزایای بسیار زیادی دارد، به عنوان مثال به کاهش نیروی باد می‌پردازد که ممکن است باعث به خطر افتادن جان سازه شود. به طور کلی می‌توان گفت که این برج به دلیل داشتن نمای بیرونی پلکانی، سبب می‌شود تا باد در هر طبقه به شکلی متفاوت با ساختمان برخورد داشته باشد و تمامی گردبادها در یک جا جمع نشود.

برج خلیفه علاوه بر اینکه به عنوان یک مکان گردشگری شناخته می‌شود، بخش‌های مختلف دیگری نیز دارد. به عنوان مثال بخش اداری و مسکونی و هتل طبقه‌های مختلف این برج 163 طبقه‌ای را تشکیل می‌دهند. شما می‌توانید در طبقات بالا به لانژ برج خلیفه با نمای بی‌نظیرش بروید و غذای مورد علاقه خود را با یک منظره فراموش نشدنی نوش جان کنید. در نظر داشته باشید که شما با آسانسوری با سرعت 600 متر بر ثانیه به طبقات بالا حمل می‌شوید.

یکی از جاذبه‌های اصلی که در برج خلیفه وجود دارد، مرتفع‌ترین سکوی تماشای دنیا است که با نام At The Top شناخته می‌شود. برای اینکه خود را به این منظره برسانید، باید به طبقه 124 و 125 برسانید. سکوی تماشای دنیا در ارتفاع 452 متری قرار دارد که دارای یک تراس رو باز است که در میان برج قرار دارد.

برج خلیفه دبی

برج شانگهای و زیبایی‌های متعدد آن

نوبت به بلندترین برج چین و دومین برج بلند دنیا می‌رسیم که باز هم در آسیا قرار دارد. همین مسئله نشان می‌دهد که دولت‌های کشورهای آسیایی سرمایه‌گذاری مناسبی بر روی ساخت و سازهای خود قرار داده‌اند. برج شانگهای ارتفاعی حدود 632 متر دارد که به یکی از جاذبه‌های اصلی در چین تبدیل شده است. دولت چین سالانه میلیون‌ها دلار از ساخت این سازه بی‌نظیر سرمایه کسب می‌کنند.

بسیاری از گردشگران تمایل دارند تا به بالاترین طبقه‌های این برج بروند تا به مشاهده شهر شانگهای بپردازند. البته که از آن ارتفاع شهر و خیابان‌ها مانند یک نقشه دیده می‌شوند. این برج در سال 2016 به عنوان نماد آینده اقتصادی چین افتتاح شد. برج شانگهای از نه سازه استوانه‌ای که بر روی هم قرار دارند تشکیل شده است. در این برج هم از آسانسورهایی با سرعت بالا اما ایمن استفاده شده است که مردم بتوانند از آن استفاده کنند. هر طبقه این برج دارای بخش‌های دیدنی است که می‎‌توانید با استفاده از آسانسورهای با کیفیت در اختیارتان هستند، به این طبقات بروید.

برج شانگهای دارای 128 طبقه است که مانند برج خلیفه شامل بخش‌های اداری و مسکونی نیز می‌شوند. در نظر داشته باشید که میل کردن وعده غذایی در رستوران‌های این برج، تجربه‌ای است که نباید آن را از دست بدهید. همان‌طور که می‌دانید دولت چین در ساخت و سازهای خود همواره بر استفاده از انرژی‌های طبیعی تاکید دارد.

با توجه به همین موضوع دولت این کشور در بالای برج شانگهای از 200 توربین بادی استفاده می‌کند. در این برج همچنین از فاضلاب و آب جمع‌آوری شده دوباره استفاده می‌شود. شما در این برج می‌توانید از یکی از بلندترین استخرهای جهان نیز لذت ببرید.

برج شانگهای چین

برج ساعت مکه یا همان مرتفع‌ترین هتل جهان

یکی دیگر از سازه‌های برتر مرتفع دنیا، برج ساعت مکه است که از بهترین آسانسورهای حال حاضر استفاده می‌کند. این برج یک ساختمانی دولتی به شمار می‌رود که ارزش فرهنگی زیادی برای مردم عربستان دارد. در ضمن باز هم آسیا و باز هم یک آسمان خراش دیگر؛ تازه همچنان ادامه دارد.

برج ساعت مکه به عنوان طرحی برای ارائه خدمات به زائران ساخته شده است که فاصله کمی با مسجدالحرام دارد. جالب است بدانید که ساخت این برج به مدت هشت سال طول کشید. این برج شامل اتاق‌های پنج ستاره برای زائران و نمازخانه، موزه و اماکن تجاری دیگر است که می‌توانند تا ساعت‌ها شما را مشغول نگه دارند. برج ساعت مکه به عنوان سومین برج مرتفع در دنیا شناخته می‌شود.

جالب است بدانید که سازه برج ساعت مکه شامل 7 ساختمان می‌شود. این هفت ساختمان شامل یک برج با ارتفاع 601 متر هستند و دیگر سازه‌های اطراف ارتفاعی مانند 200 تا 300 متر دارند. این ساختمان با هدف مدرن سازی شهر نیز ساخته شده است که تاثیر زیادی بر جذب گردشگران و رضایت آن‌ها داشته است.

برچ ساعت مکه

مرکز تجارت جهانی در چین؛ آسمان خراشی با یکی از سریع‌ترین آسانسورهای دنیا

یکی از سازه‌هایی که با شک و شبه‌های زیادی همراه شد، مرکز تجارت جهانی در چین است که در ابتدا قرار بود با ارتفاع 660 متر ساخته شود. پس از بررسی‌ها که انجام شد، به دلیل نزدیک بودن محل این برج با فرودگاه، ارتفاع این برج کوتاه‌تر ساخته شد. باید بدانید که ساخت این برج در سال 2013 به دلیل احتمال استفاده از متریال‎‌ها و مصالح بدون کیفیت متوقف شد.

البته که پس از بررسی‌های صورت گرفته، مصالحی که در ساخت مرکز تجارت جهانی چین تایید شد و روند ساخت ادامه یافت. این پروژه 1.5 میلیاردی با توجه به تمامی شرایط ساخته شد و به عنوان بلندترین آسمان خراش شنزن شناخته شد. مرکز تجارت جهانی چین دارای آسانسورهایی است که توسط شرکت شیندلر ساخته شده‌اند و سرعتی حدود 600 متر بر ثانیه دارند. این آسانسورها علاوه بر سرعت بالایی که دارند و می‌توانند مسافران را در زمان کوتاه به طبقات بالا برسانند، امنیت خیلی زیادی نیز دارند.

مرکز تجارت جهانی در چین

برج جهانی لوته؛ رتبه 5 بلندترین ساختمان‌های جهان

برای بازدید از بلندترین ساختمان های دنیا، در سالیان آینده شاید هیچ‌گاه مجبور نشوید از آسیا خارج شوید. رتبه پنجم بلندترین آسمان خراش جهان نیز متعلق به برج جهانی لوته است که در کشور کره جنوبی قرار دارد. این کشور با ساخت این برج به ارتفاع 555 متر، توانمندی‌های خود را در ساخت و ساز به کشورهای دیگر نشان داد. این برج به صورت چند منظور استفاده می‌شود و سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند.

ساخت برج جهانی لوته حدود 13 سال طول کشید که نهایت در سال 2017 از آن رونمایی شد. البته که ساخت این برج در سال 2015 به پایان رسیده بود. این برج 123 طبقه‌ای شامل هتل شیک و لاکچری، فضای مسکونی جذاب و بخش‌های اداری می‌شود که از بهترین جاذبه‌های کره جنوبی شناخته می‌شود.

برج جهانی لوته اولین ساختمان بیش از 100 طبقه در کره جنوبی است که در نمای آن از شیشه استفاده شده است. با توجه به همین ویژگی گردشگران می‌توانند تمامی نقاط شهر را مشاهده کنند و با توجه به آسانسور سرعت بالای آن احساس یک فضانورد را داشته باشند. کره جنوبی نیز مانند چین به ساخت و ساز بر پایه محیط زیست اعتقاد دارد؛ به همین دلیل برای ساخت این برج گواهینامه LEED Gold را دریافت کردند. این گواهینامه نشان‌دهنده تعهد به مشتریان و محیط زیست است.

برج جهانی لوته

مرکز تجارت جهانی وان ؛ بالاخره برجی در قاره‌ای به غیر از آسیا

ششمین ساختمان بلند جهان اما دیگر در قاره آسیا ساخته نشده است، این برج در نیویورک ساخته شده است. یک آمار جالب درباره این مرکز تجارتی این است که با در نظر گرفتن تمامی برج‌های نیمکره غربی، مرکز تجارت جهانی یک به عنوان بلندترین برج شناخته می‌شود.

مرکز تجارت جهانی یک در سال 2012 توانست رکورد امپایر استیت را در شهر نیویورک رد کند و به عنوان بلندترین ساختمان شهر شناخته شود. ارتفاع این برج به 541 متر می‌رسد که در سال 2014 به طور رسمی از آن افتتاح شد. یکی از اهداف اصلی ساخت این سازه این بود که یک یادبود برای مجموعه اصلی مرکز تجارت جهانی طراحی کنند.

یکی از نکات مهم درباره مرکز تجارت جهانی یک واقع در نیویورک این است که در هر چهار طرف این برج درب ورود وجود دارد. با توجه به همین موضوع ترافیک ورود به ساختمان به طور مساوی پخش می‌شود. از دیگر نکات جذاب درباره این آسمان خراش این است که پایه‌های این ساختمان تا طبقه 69 به شکل مکعبی هستند. پس از این طبقه می‎‌توانید معماری این ساختمان را به شکل هشت مثلث متساوی‌الساقین مشاهده کنید. برای رفاه بیشتر شهروندان و گردشگران، طراحان از آسانسورهای با کیفیت و با سرعت بالا استفاده کرده‌اند تا رضایت گردشگران را تا حد امکان زیاد کند.

مرکز تجارت جهانی یک

چرا برج‌های بسیار بلند دارای آسانسورهایی با سرعت بالا هستند

همان‌طور که پیش از این نیز گفته شد، در برج‌های مرتفع معمولا از آسانسورهایی با سرعت خیلی بالا استفاده می‎شود. می‌توان این گونه اشاره کرد که درست مانند رقابتی که در ساخت و بلندترین ساختمان های دنیا دارد، یک رقابت دیگر در تولید سریع‌ترین آسانسور جهان نیز وجود دارد. همین رقابت سنگین سبب نوآوری‌هایی مانند استفاده از کابل‌های فیبر کربنی و سیستم‌های شناور مغناطیسی شد. همین ویژگی‌ها سبب رضایت هر چه بیشتر گردشگران از آسانسورهای ساختمان‌های بلند شدند.

به هر حال با توجه به این که دولت‌های زیادی در سالیان اخیر در حال ساخت و ساز برج‌های بلند بوده‎اند، منطقی است که آسانسورهایی تولید شود که مسافران به بالاترین طبقات برساند. همان‌طور که پیش‌بینی می‌شود هیچ شخصی نمی‌خواهد از پله‌ها استفاده کند تا به طبقه 150ام یک برج برسد.

یکی از چالش‌های اصلی که در ساخت آسانسورهای سرعت بالا وجود دارند، این است که باید وزن و جرم طناب‌ها در نظر گرفته شود. به هر حال درست است که ساخت برج بلند از نظر گردشگری اهمیت زیادی در اقتصاد یک کشور دارد؛ اما رضایت گردشگران است که سبب می‌شود تا آن کشور بتواند از برج‌های خود کسب درآمد کند.

فناوری‌های مختلف دیگری نیز در این آسانسورها استفاده می‌شود. به عنوان مثال در آسانسورهایی که در مرکز تجارت جهانی یک استفاده شده است، هنگام ترمز کردن آسانسور تا 300 کیلووات انرژی تولید می‌شود. اگر قصد دارید تا درباره ساخت و تولید آسانسورهایی با سرعت بالا اطلاعات بیشتری کسب کنید، می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

با جنرال کابین، از بهترین آسانسورها بهره‌مند شوید

در ساخت و ساز یکی از نکات مهمی که باید در نظر گرفت، استفاده از بهترین امکانات برای رضایت گردشگران است. یکی از مهم‌ترین امکانات که در بیشتر برج‌های جهان در نظر گرفته می‌شود، آسانسورهایی با سرعت بالا است. رقابت برای ساخت آسانسور با سرعت بالا همزمان با رقابت دولت‌ها برای مرتفع‌ترین سازه‌های دنیا داغ شده است. مهم‌ترین سازه‌های دنیا مانند برج خلیفه، برج جهانی لوته و مرکز تجارت جهانی یک همگی دارای آسانسورهایی با سرعت بالا هستند که مسافران را در کم‌تر از یک دقیقه به طبقه دلخواه می‌رساند. برای خریداری آسانسور با سرعت بالا، می‌توانید همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید تا شما را به بهترین شکل برای خرید راهنمایی کنند.

مرکز تجارت جهانی یک

نظرتون درباره این مطلب چی بود؟

حتما نظرتونو درباره این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سبد خرید