بدنه پیچ یعنی قسمت بدون رزوه همیشه مثل یک میله یا شفت عمل میکند و در مقابل نیروهایی که باعث بریدن پیچ می شود مقاومت کرده و از طرفی از جا به جایی و بریدن پیچ جلوگیری میکند. جالب است که بدانید پیچ های اتاقی به دلیل ساختار طراحیشان خیلی از دقدقه های ما را برطرف میکنند.
برای مثال یکی از مزیت های پیچ های اتاقی فیت بودن سوراخ نصب و وجود زائده روی ساختار خود پیچ است که از امکان لغزش و حرکت بین ورق ها جلوگیری میکند.
عموماً اتصالات پیچ و مهره ای به دلیل ساختار طراحیشان در ناحیه ای که تحت بار و ضربه ناگهانی قرار می گیرند دچار شکست نمیشوند.
اگر اتصالات پیچ و مهره ای در ناحیه ای از اتصال دچار شکست شوند، بر خلاف اتصالات جوشی، مشکلی برایشان پیش نمی آید! چون اجزای دیگه اتصال قابلیت تحمل بار رو هنوز دارند.
معمولاً در دماهای بالا و هنگام بروز آتش سوزی اتصالات پیچ و مهره ای به دلیل دارا بودن خواص آلیاژی مقاومت بیشتری در مقابل حرارت دارند.
در فرایند جوشکاری به دلیل وجود حرارت بالا ورق دچار پیچیدگی و اعوجاج شده و در نهایت باعث پیچیدگی کل کابین می شود! در حالیکه در اتصالات پیچ و مهره این امر نزدیک به صفر است!
رزوه های پیچ به دلیل ساختار ی که دارند ذاتاً دارای خاصیت قفل شوندگی هستند و ترکیب آنها با واشر ساده و فنری مقاومت در برابر شل شدن رو افزایش می دهد.
اتصالات پیچی دائمی نیستند و برای تعمیر و نگهداری، بازرسی ساده و تعویض قطعات خیلی مفید می باشند.