اورهد (Over Head) آسانسور

زمان مطالعه : 10 دقیقه

اورهد (Over Head) آسانسور چیست؟

ارتفاع اورهد یا بالاسری یکی از مواردی که بسیاری از شرکت‌های آسانسوری همواره در محاسبه آن دچار مشکل هستند، و اهمیت آن هم زمانی مشخص می‌شود که در قسمت اورهد محدودیت فضا نیز وجود داشته باشد.

پخش ویدیو

فضای بالاسری یا Overhead 

بعد از اینکه این اتفاق افتاد 4 وضعیت مهم بالا را بررسی می‌کنیم.

بعد از اینکه این اتفاق افتاد 4 وضعیت مهم بالا را بررسی می‌کنیم.

وضعیت اول

طول اضافة ریل راهنما است. بعد از اینکه فشردگی اتفاق افتاد از روی کفشک تا انتهای ریل باید 0.1+0.035v2 فاصله داشته باشد. که در سرعت‌های 1m/s می‌شود 13.5، توی سرعت‌های 1.6m/s می‌شود 19 و توی سرعت‌های 2m/s می‌شود 24 سانتی‌متر است.
تا حالا توجه کردید 0.035v2 چیست؟
این همان پَرش است. امکان دارد قاب وزنه با سرعت به بافر برخورد کند و باتوجه‌به اینکه کابین میل به حرکت به سمت بالا دارد به سمت بالا پَرش انجام دهد که به‌اندازه 0.035v2 این اتفاق میفتد.

قسمت دوم

فاصله عمودی آزاد بین بالاترین نقطه از سقف کابین تا زیر سقف چاه است که اینجا حتماً باید بدانیم محل ایستادن چقدر است. طبق استاندارد محل ایستادن 0.12m2 که کوچک‌ترین ضلع آن نباید از 0.25m2 کمتر باشد. پس تقریباً 25 در 48 سانتی‌متر می‌شود. الان محل ایستادن روی کابین مشخص شد. حالا ما از محل ایستادن تا زیر سقف چاه باید به‌اندازه 1m+0.035v2 فاصله داشته باشیم. که تقریباً در سرعت‌های 1 متر می‌شود 103.5، توی سرعت‌های 1.6m می‌شود 109 و توی سرعت‌های 2m می‌شود 114 سانتی‌متر.

قسمت سوم تجهیزات است

فاصله تجهیزات یعنی بالاترین تجهیزاتی که ما روی کابین داریم تا زیر سقف چاه باید حتماً 0.3m+0.035v2 فاصله داشته باشد.
تجهیزات بلندی که ما روی کابین داریم می‌تواند جعبه ریویزیون باشد و همچنین می‌تواند نرده باشد. ولی معمولاً بالاترین تجهیزات نرده است. وقتی نرده را نصب می‌کنیم که فاصله کابینمان تا دیوار بیشتر از 30cm باشد. ولی حواستان باشد، اگر این فاصله از 85 سانتی‌متر کمتر باشد 70 سانتی‌متر نرده می‌خواهیم و اگر بیشتر باشد 110 سانتی‌متر نرده لازم داریم و 0.3m+0.035v2 رو بعد از اینکه ارتفاع نرده مشخص شد از روی نرده تا زیر سقف حساب می‌کنیم.

شرط چهارم

این است که باید روی کابین یک مکعب فرضی به ابعاد 50 در 60 در 80 روی یکی از وجوه داشته باشیم که در آسانسورهای 1:1 این می‌تواند به‌اندازه 15 سانتی‌متر داخل طناب‌های فولادی قرار بگیرد.

اورهد (Over Head) یکی از اصلی ترین مباحثی است که همه افراد برای محاسبه آن دچار مشکل هستند، مهم بودن این مسله جایی مورد توجه قرار میگیرد که که محدودیت فضا در قسمت اورهد وجود دارد؛ جنرال کابین سعی کرده با این آموزش به حل این مشکل کمک نماید.

نظرتون درباره این مطلب چی بود؟

حتما نظرتونو درباره این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.

4 20 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

10 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کیان

عالی بود واقعا👌👌👌

امیر

بسیار کامل و دقیق

رضا

سلام ممنون از زحمات شما
لطفا نکات اورهد MRL هم مطالبی همین بفرمائید

آسانسور شاخص

تشکر از این ایده و خلاقیت و آموزش عالی

با سلام و تقدیم احترام
بین تمام وب سایتهایی که دیدم
و مطالب اموزشی فروانی که تو نت هست
این اموزش یکی از بهترین ها هست
هم از لحاظ کیفیت
هم ارایه بسیار زیبا
هم از لحاظ انتقال صریح و لب مطلب
واقعا عالی
مچکرم از وقت و انرژیی که گذاشتید برای تهیه این ویدیوی اموزشی زیبا
ما در زمینه تولید بالابر و اسانسور های هیدرولیکی فعال هستیم (www.asaafzar.com)
واقعا به عنوان همکار خوشحالم که هر روز دوستان فعال و حرفه ای تری میبینم تو این صنعت
با احترام
بختیاری

مهران حقیقی

با سلام و ضمن تشکر از توضیحات کامل تون
یه سوال
امکان در نظر گرفتن مکعبی فرضی 50 در 60 در 80 بر روی یوک (به خصوص در کابین های با یوک مورب) وجود دارد (بدون ورود به فضای بکسل ها در سیستم 2به 1)و در صورت مثبت بودن پاسخ آیا لزومی به تعبیه نرده با ارتفاع 70 سانتی متر برای این جان پناه هست(در یوک های مورب ارتفاع یوک با توجه به قطر فلکه های هرزگرد کابین گاها تا 60 سانتی متر بالاتر از سقف کابین می رسد)- سیستم موتورخانه دارد وفضای ایستادن 0.12 (25×48)مستقل از فضای جان پناه (50x60x80)

سبد خرید