سقف کابین آسانسور شامل دو بخش میشود. سقف اصلی که نقش مهمی در ایمنی آسانسور دارد و سقف کاذب کابین که بیشتر جنبه زیبایی و تزئینی دارد و بخش عمده روشنایی و نورپردازی کابین را تأمین میکند.
هنگام انتخاب کابین آسانسور باید به این نکته توجه داشته باشید که سقف با سبک معماری کابین و ساختمان همخوانی کافی داشته باشد.
سقف کاذب درواقع همان سقف دوم کابین است که کاربرد اصلی آن برای زیبای و روشنایی کابین است. این بخش از کابین تأثیر بسزایی روی زیبایی و حس افراد داخل کابین آسانسور دارد. تصور کنید در کابین آسانسوری قرار دارید که سقفی نامتناسب با دیوارهها، با متریال بیکیفیت و نور ناکافی داشته باشد. چه احساسی را به شما القا میکند؟ معمولاً افراد در چنین موقعیتی حس ناامنی، استرس و بیاعتمادی به سایر اجزای ساختمان و متریال بهکاررفته در بنا میکنند. در مقابل درصورتیکه متریال بهکاررفته در سقف و سایر پنلهای کابین از کیفیت بالایی برخوردار باشند و روشنایی کافی تأمین شده باشد حس امنیت، آرامش و باارزش بودن ساختمان به فرد منتقل میشود.
سقف کاذب به سقف اصلی کابین توسط پیچهای محکمی متصل میشود. تزئینات این بخش میتواند شامل انواع مختلفی از نورپردازیها و طراحهای برش خورده یا هک شده باشد. سقف کابین آسانسور در سبکهایی از جمله کلاسیک، مدرن، نئوکلاسیک و … متناسب با سبک معماری و کاربری کابین آسانسور و ساختمان طراحی میشود که امکان شخصیسازی نیز دارند.
نورپردازی سقف کابین، تأمینکننده اصلی روشنایی کابین است. هر کابین آسانسور باتوجهبه سبک طراحی و تزئینات دیوارهها نورپردازی مخصوص به خود دارد. انواع مختلفی از چراغهای هالوژن، خطی و پروفیل نوری در سقف کابین قابلاستفاده است. پروفیلهای نوری شامل انواعی در ابعاد و ضخامتهای از 18 mm تا 30 و 50 mm هستند. در برخی از سقفها از جمله سقف کابین G11-100 باکس نوری کار شده. در برخی کابینها نیز پشت بخش لیزر شده سقف چراغهای نئون کار میشود که جلوه خاصی به کابین میدهد.
در سقف اصلی کابین آسانسورهای جنرال کابین از ورقهای فولادی در ضخامتهای 2-3 میلیمتری استفاده میشود که استاندارد بالایی در سقف محسوب میشود و با رنگهای کورهای الکترواستاتیک پوشیده شدهاند که کاملاً ضدزنگ و خش هستند.
در هر دو سقف از جوش استفاده نشده و تمام قطعات با پیچومهره به هم متصل هستند تا بتوان بهراحتی آن را مونتاژ و دمونتاژ کرد و یا نصب آن به آسانترین روش انجام شود. این قابلیت امکان تعمیر و تعویض بیدردسرتر سقف و یا چراغهای تعبیه شده را فراهم میکند.
معمولاً در سقف کاذب آسانسور از آهن و یا استیل استفاده میکنند. استیلهای میرور از محبوبترین متریال به کار رفت در سقف هستند که به دلیل انعکاس سایر پنلهای کابین و نورپردازیها باعث بزرگتر دیدهشدن کابین آسانسور و زیبایی دوچندان میشود. علاوه بر استیل و آهن، یکی از ساختارشکنیها و خلاقیتهای طراحان کارخانه جنرال کابین استفاده از شیشههای لمینت سکوریت برای اولینبار در سقف کابین زاها بوده. تزئینات همه پنلهای کابین آسانسور طرح زاهای جنرال کابین از جمله کف و سقف شامل شیشههای لمینت – سکوریت است و انعکاس نورهای RGB باعث تغییر رنگ مداوم همه این شیشهها میشود و حس یکنواختی و کسلکنندگی را از بین میبرد.
سقف کابین در هر قسمت باید تحمل وزن دو نفر را داشته باشد؛ یعنی در مقابل وزن هر شخص به میزان 1000N نیرو وارد شده بر مساحت 0/2 m در 0/2 m بدون تغییر شکل دائمی مقاومت کند.
باکس برق
هواکش
قطعه اتصال به یوک و ضربهگیر
نرده
پایه اتصال درب